به گزارش از تازه نیوز، دکتر «دنیل رابین»، (Daniel Rubin) سرپرست تیم تحقیقات و متخصص مغز و اعصاب در بیمارستان عمومی ماساچوست در این باره توضیح داد: دانشمندانی که مدتها پیش در حال مطالعه حیوانات آزمایشگاهی بوده اند، پدیدهای به نام «بازپخش» را کشف کردند که در طول خواب اتفاق میافتد.
بازپخش یک راهبرد است که مغز از آن برای «به یادآوردن اطلاعات جدید» استفاده میکند. در صورتی که یک موش، آموزش دیده شده باشد تا راه خود را از میان مسیری پر پیچ و خم پیدا کند، دستگاههای نظارتی میتوانند نشان دهند یک الگوی خاص از سلولهای مغزی یا نورونها هنگام عبور از مسیر صحیح روشن میشوند.
دکتر رابین در این باره میگوید: بعدا در زمانی که حیوان در حال خواب است، شما میتوانید مشاهده کنید همان نورونها بار دیگر به همان ترتیب شلیک میشوند.
دانشمندان بر این باورند بازپخش شلیک عصبی در طول خواب، چگونگی اینکه مغز تمرین میکند تا اطلاعاتی را که به تازگی آموخته بتواند تثبیت کند را نشان میدهد؛ مسألهای که سبب میشود تا اطلاعات از حافظه کوتاه مدت به حافظه بلند مدت منتقل شوند.
اما یک سؤالی که وجود دارد این است که تا چه اندازه این مدل برای انسان نیز صدق میکند و آیا برای ملدهای مختلف یادگیری نیز صادق است یا خیر. دکتر «سیدنی کش» (Sydney S. Cash) از مدیران مرکز نوروتکنولوژی و نیز بازیابی عصبی در بیمارستان عمومی ماساچوست و از محققان ارشد این پژوهش میگوید: نکته مهم این است که درک اینکه آیا «بازپخش» با یادگیری مهارتهای حرکتی اتفاق میافتد، میتواند به توسعه درمانها و ابزارهای جدید برای افراد مبتلا به بیماریها و آسیبهای عصبی کمک کند.