اختلالات عصبی رشدی

اختلالات عصبی رشدی

کودکان / اختلالات رشد عصبی

اختلالات رشد عصبی گروهی از بیماری‌هایی هستند که عمدتا در اوایل دوره رشد یعنی پیش از شروع دوران مدرسه آغاز می‌شوند. مشخصه این اختلالات نقایص رشدی هستند که موجب تخریب کارکرد شخصی، اجتماعی، شغلی یا تحصیلی در فرد خواهد شد. این نقایص رشدی دامنه کاملا متفاوتی دارند و گستره آن ممکن است از یک محدودیت یادگیری آغاز و به نقایص کلی دیگر همچون اختلال در مهارت‌های اجتماعی یا هوشی ختم شود.این اختلالات معمولا با هم در فرد بروز می‌کنند؛ به طور مثال اغلب کودکانی که به اختلالات طیف درخودماندگی مبتلا هستند، دچار کم‌توانی ذهنی نیز هستند که اختلال رشدی هوش است و یا کودکانی که به اختلال بیش‌فعالی/کم‌توجهی مبتلا هستند، معمولا دچار یک اختلال یادگیری خاص نیز هستند.

ملاک‌های تشخیص اختلالات رشد عصبی

در تشخیص اختلال رشد عصبی ترکیبی از علائم افزایش یا کاهش و تاخیر در دستیابی به نقاط مورد انتظار رشدی، نقش دارند. بعنوان مثال اختلال طیف درخودماندگی هنگامی تشخیص داده می‌شود که نقایص ارتباطات اجتماعی با رفتارهای تکراری بیش از حد، علایق محدود و اصرار بر یکنواختی همراه باشد.

انواع مختلف اختلال رشد عصبی کدامند؟

اختلالات رشد عصبی انواع مختلفی دارد که عبارتند از:

  •     اختلال رشدی هوش یا کم‌توانی ذهنی.
  •     اختلالات ارتباطی نظیر اختلال زبانی و اجتماعی.
  •     اختلالات درخودماندگی.
  •     اختلال
  •     کم‌توجهی-بیش‌فعالی.
  •     اختلالات یادگیری.
  •     اختلالات حرکتی رشدی. (مانند اختلال هماهنگی رشدی و اختلالات تیک)

زمان بروز اختلالات رشد عصبی

شروع بروز این اختلالات از کودکی است و ممکن است تا پایان عمر در فرد باقی بماند. اغلب، این اختلالات قبل از شروع مدرسه در فرد آغاز می‌شود، اما بیشتر هنگام رفتن به مدرسه مورد توجه قرار می‌گیرند. در صورتی که این اختلالات بموقع تشخیص داده شوند، می‌تواند از بروز عوارض بسیاری در فرد جلوگیری شود، در نتیجه خانواده‌ها با تشخیص، کمک گرفتن از مشاوران خانواده و کودک و با در پیش گرفتن روش‌های درمانی مناسب و به موقع می‌توانند مهارت‌های کودک را پرورش دهند تا آن‌ها در بزرگسالی از استقلال لازم برخوردار شوند.

چنانچه درباره اختلالات رشد عصبی سوال یا نظری دارید، در بخش دیدگاه با ما به اشتراک بگذارید. برای ررزو وقت مشاوره با ما در تماس باشید.